A siker egyik tényezője

Nem elég egy vállalatot kialakítani. Azt bizony, mint egy kis virágot, folyamatosan gondozni és vizsgálni kell. Egy jól kialakított, erős alapokon nyugvó vállalat a kulcsa a sikernek. Ha erre nem figyelünk már a legelső lépéseknél, akkor biztos, hogy a későbbiek során kell majd hihetetlen sok erőt és energiát fektetnünk abba, hogy átalakítsuk a vállalti szervezetet és rugalmasabb és gyorsabban reagáló egységgé. Persze ez sem lehetetlen, de biztosan sokkal több befektetett energiát és időt igényel.

Mit jelent a cégvezető számára az a kifejezés, hogy egy vállalat működését folyamatosan mérni, vizsgálni és alakítani kell? Milyen eszközei állnak rendelkezésre, és mi a következménye, ha ezt elmulasztja? Számos és még annyi kérdés felmerül ezzel kapcsolatban bennünk, én azonban a legfontosabbat ragadnám ki, hogyan tudjuk mindezt hatékonyan és biztos lábakon állva megoldani? Egy tökéletes külső szakmai partnercéggel.

Én tanácsadóként számtalanszor találkozok olyan cégvezetővel, aki teljesen tisztában van azzal, hogy nem elég egy erős céget kiépíteni, folyamatosan figyelni kell a hatékonysági mutatókat és alakítani kell a szervezeti egységeket, és meg is próbálkozik vele, azonban vagy nem jó külső partnerrel teszi mindezt, vagy nem megfelelő belső munkatársa bízza rá ezt a feladatot. Ekkor pedig a hatékonyság jóval alatta marad az elvártnak vagy elégségesnek. Hiába próbálkozik ugyanis valaki mondjuk a coaching szervezetfejlesztő és sikert generáló tevékenységével, ha azt nem megfelelő szakemberekkel és szakmai pontok alapján próbálja. Nem lesz hatékony.

Én ezekben az esetekben mindig azt javaslom, hogy gondolják át a kivitelező, szolgáltatást nyújtó személyét, és ajánlani is szoktam olyan partnert, akivel eddig még az összes ügyfelem elégedett volt. Ilyen például a szervezetfejlesztés és coaching területén a Kogwheel. Bátran merem őket ajánlani bárki számára mert széles körű szakmai tapasztalattal rendelkeznek és hihetetlen sikereket képesek elérni a szervezetfejlesztés területén is.